ÇANAKKALE / ÇAN - Çan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Çan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
KARŞIYAKA MAH. ÖZEN SK. ÇAN ANADOLU IMAM HATIP LISESI VE ORTA OKULU BLOK NO: 8 ÇAN / ÇANAKKALE
Vizyon
Öğretmen ve öğrenci profili ve fiziki yapısı ile tercih edilen bir okul olmak. Sağlıklı bir din anlayışının, Türkiye için gerekli zihniyet gelişmesinin gerçekleşmesine yardımcı olabileceğine inanırız. Düşünen, sorgulayan, inancını aklıya bürünleştiren öğrencilerin yetişmesine hizmet edecek yöntemlerin geliştirilmesine çalışırız Ezberci ve baskı altına alıcı bir yaklaşımı değil, konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşımı benimseriz Dinin birleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışırız. Şekilcilik ve sloganları değil, ahlaki öğretilerin felsefesini önemseriz. Din öğretiminde oku, düşün ve anla prensibini benimseriz. Niteliğin, nicelikten üstün olduğuna inanırız ve enerjimizi olumlu alanlarda ve insanlığa hizmet için harcarız. Din öğretiminde, yönetici-öğretmen-öğrenci-veli ilişkisinde güven ortamı yaratırız.
Misyon
Yetenekleri ön planda olan, araştıran, inceleyen, sorgulayan, yenilikçi, özgüvenleri gelişmiş, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :tam gün
İngilizce - Arapça
Çan Birlik Minibüsleri
İlçe
Okulumuz Çan Merkez İlçede olup Çanakkale Merkeze 70 Km uzaklıktadır.