ÇANAKKALE / ÇAN - Çan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Her hafta bir ayet bir hadis seçerek okul panosunda sergiliyoruz. Bazı ayet ve hadisleri öğrencilerimiz seslendiriyor ve okulumuzun facebook hesabında da video olarak paylaşıyoruz.

Ara

Öğrencilerimizin akademik başarısını arttırmak için belli aralıklarla deneme sınavları yapıyoruz. Deneme sınavları sonuçlarına göre ders bazında ortalama netlerin yükselmesi eksik kazanımların neler olduğuyla ilgili toplantılarımızı yapıp öğrencilerimize geri dönütler veriyoruz.

Ara

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde ilçemizde yapılan kutlamalara katıldık. Cumhuriyet koşusunda erkekler kategorisinde birincilik kızlar kategorisinde üçüncülük kupasını kaldırdık. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Oku-yorum projesi kapsamında belirlediğimiz kitaplarımızı öğrencilerimize dağıttık. Her ay bir kitap ve beş ay sonunda kitaplarla ilgili yarışmalar yapacağız inşALLAH. Okuma sürecinde kitap tahlilleri ve birlikte kitap okuma saatleri gerçekleştiriyoruz. Tüm okuma gruplarımıza keyifli bereketli okumalar diliyoruz.

12. Sınıf Kız Öğrencilerimizin Ellerine Gönüllerine Sağlık

Kas

Önderimiz Rehberimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)in doğumunu insanlığın rahmeti oluşunu bu hafta daha çok hatırlayıp yad ediyoruz. Okulumuzda hazırlayacağımız program için ayrıca heyecanlıyız. Hediyelerimiz ikramlarımız hazır.. Öğrencilerimiz bu hafta da çok  salavat okumaya devam ediyor ve siyer okuyor..

Kas

Bugün derslerimizde Önder 'in hazırlamış olduğu /yol-imam-hatiplerin tarihçesi/ isimli videoyu izleyerek hatırladık. Kökü mazide dalları atide bir nesil olduğumuza, iman ile güçlü bir gelecek inşa etmeye aday olduğumuza yeniden kavilleştik.

Kas

Erkek Öğrencilerimizden İlahi Koromuzu kurduk ve çalışmalara başladık. İlk sahnelerini Mevlid-i Nebi haftasında alacakları için çok heyecanlılar. Daha şimdiden çok uyumlu ve etkili söylüyorlar. Allah kolaylık versin gençler. Tekbirler Salavatlar ve ilahilerle gönlümüze ferahlık verdiniz. Daha nice gönüllere ulaşacaksınız.

Kas

Özlüfet KARAALP hocamız bugün ilk buluşmada öğrencilerimizle tanıştı, sorularını cevapladı. Birlikte tefsirini öğrenecekleri sureleri seçtik. Manevi dirilişimize esile olmasını diler, öğrencilerimiz ve hocamıza teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz Mesleki Etkinlik Projesi kapsamında, öğrencilerimize tecrübe kazandırma ve imamı olmayan köylerimize destek olmak amacıyla her hafta farklı bir köy camiinde Cuma namazlarını eda edeceğiz. Bu kapsamda bu hafta Cuma namazımızı Etili köyü camiinde Meslek Dersleri Öğretmenimiz Faruk ÇITAK rehberliğinde öğrencilerimiz Salim SAPAN ve Tayyip Şamil CEYHAN ile eda ettik. Bizden bu konuda desteklerini esirgemeyen İlçe Müftümüz Mustafa KORKMAZ Hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Kas

Öğrenci sayısı yetersizliğinden son yıllarda okulumuzda açılamayan açık öğretim imam hatip lisesi, bu yıl yeterli sayıya ulaşılmasıyla birlikte yeniden eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Eyl

Gerek ulusal gerek uluslararası alanda her afette yanımızda olan Kızılay'ın Çanakkale Savaşlarında şehitlerimize ve gazilerimize verdiği hizmeti onurlandırmak gayesiyle Ağadere Şehitlik bölgesinde açılan Kızılay Müzesi ziyaretimizde Müze Müdürü Resul Karakurt öğrencilerimize savaşın seyri o günlere ait tıbbi malzemeler askeri belgeler ve bir çok konuda bilgiler verdi. İlgi ve alakalarından dolayı Resul KARAKURT ve ekibine çok teşekkür ederiz.

Eyl

Öğrencilerimizi büyük bir alakayla misafir edip yükseköğrenimle ilgili merak ettikleri konular üzerine sohbet eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniveristesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah AKIN' a teşekkür ederiz.